Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

måndag 29 juni 2020

Högrevsburgare med dressing och sötsyrlig rödkål

Ett recept från Linas matkasse. Alltid lika gott med hamburgare!

4 portioner

1 förp hamburgerbröd

Dressing:
1 dl gräddfil
2 msk ketchup
1 msk mild senap
1 krm salt
Svartpeppar

Grönsaksplock:
1/2 gurka
1/2 påse salladsmix

Sötsyrlig rödkålssallad:
250 g rödkål
1/2 tsk spiskummin
2 tsk vitvinsvinäger
1 msk flytande honung
2 krm salt

Burgare:
500 g högrevsfärs
2 msk ströbröd
3/4 tsk salt
Svartpeppar
Olivolja

Dressing: blanda gräddfil, ketschup, senap, salt och lite nymald svartpeppar i en skål. Grönsaksplock: lägg gurka och salladsmix på ett fat. Sötsyrlig rödkålssallad: strimla rödkål tunt och lägg i en salladsskål. Blanda med spiskummin, vitvinsvinäger, honung och salt.
Burgare: blanda högrevsfärs med ströbröd, salt och lite nymald svartpeppar. Forma till 4 burgare. Grilla eller stek i lite olivolja, 3-5 minuter per sida, tills burgarna är helt genomstekta (innertemperatur 72 grader). Fyll hamburgerbröd med nygrillade högrevsburgare, gurka, salladsmix och dressing. Servera med sötsyrlig rödkålssallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar