Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

onsdag 1 juli 2020

Kycklingvingar med dipp

Ett recept från boken Grytor, långkok och lite husman av Jon Hansson och Camilla Lindqvist. Såg så himla gott ut på bilden, så var riktigt taggad på att äta detta. Men blev tyvärr besviken. Tycker inte att det blev alls så gott som jag föreställt mig. Buffalowings från kungsfågel som man hittar i frysdisken är mycket godare!

2 portioner

2 vitlöksklyftor
2 cm ingefära
2 stjärnanis
2 dl ostronsås
1 msk sambal oelek
1 kg kycklingvingar

Dipp:
4 dl matlagningsyoghurt
2 msk sesamolja

Grönsaker att dippa:
Gurka
Morötter
Paprika
Blekselleri

Värm ugnen till 225 grader eller tänd grillen. Skala och riv vitlöken och ingefäran ner i en långpanna. Mortla stjärnanisen. Rör ihop med ostronsåsen och sambal oelek. Vänd runt kycklingvingarna i såsen. Var noga så att alla blir väldigt kladdiga. Stek 25 minuter i ugnen eller tills de fått fin färg (eller grilla på ganska hög värme). Rör ihop yoghurten och sesamoljan i en skål. Smaka av med salt. Skölj, ansa och skala grönsakerna. Skär dem i behändiga stavar. Servera kycklingvingarna med grönsakerna och dippen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar