Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

tisdag 30 juni 2020

Fläsk med löksås

Ett recept från boken Grytor, långkok och lite husman av Jon Hansson och Camilla Lindqvist. En klassiker! Alltid lika gott!

4 portioner

1 kg potatis
400-500 g rimmat fläsk
Salt
Vitpeppar

Sås:
1 stor lök
2 msk smör
2 msk vetemjöl
1/2 tsk timjan
3 dl mjölk
1-2 tsk ättika (12 %)

Grönsallad:
1 huvud romansallad Eller 1/2 isbergssallad
1/2 msk vinäger
1 1/2 msk olivolja

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Skala potatisarna och koka dem mjuka. Värm ugnen till 225 grader. Lägg ut fläsket i en långpanna och stek det knaprigt. Skala och hacka löken. Fräs hacket i smöret i en kastrull så att det mjuknar ordentligt men inte tar färg. Pudra över mjölet och strö över timjanen. Rör om ett par varv. Rör i mjölken och låt hela härligheten småputtra i 5 minuter. Smaka av med ättikan, salt och peppar. Skölj salladen och skala av värsta vätan. Blanda i en skål med vinägern, olivoljan, lite salt och peppar. Servera fläsket med potatisen, löksåsen och grönsalladen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar