Ett recept från Linas matkasse. Enkelt att göra och helt okej. Men lite väl tråkigt och ”barnmat” för min del.
4 portioner
360 g fusilli
1 gurka
2 tomater
1 tsk balsamvinäger
1 msk olivolja
2 tsk flytande honung
1 vitlöksklyfta
1 krm salt
600 g kyckling, minutfilé
2 vitlöksklyftor
1 msk torkad oregano
3/4 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 msk olivolja
1 msk smör
Koka fusillipasta enligt anvisning på förpackningen. Dela gurka i stavar, ställ i glas.
Tärna tomater och lägg i en skål. Blanda med balsamvinäger, olivolja, honung, pressad vitlök och salt. Krydda kycklingen med pressad vitlök, torkad oregano, salt och svartpeppar. Hetta upp olivolja och smör i en stekpanna. Stek kycklingen 2-3 minuter per sida, tills den är helt genomstekt (innertemperatur 72 grader). Servera nystekt kyckling med pastaskruvar, tomatsalsa och gurka.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar