Ett recept från Linas matkasse. Enkelt och gott!
4 portioner
Ugnsrostad potatis:
900 g potatis
Olivolja
Salt
Dragonyoghurt:
2 dl matyoghurt
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk torkad dragon
1 krm salt
Sallad:
1 kålrabbi
250 g morötter
2 tsk vitvinsvinäger
1 tsk flytande honung
Fläskkarré:
600 g fläskkarré
3/4 tsk salt
Svartpeppar
Olivolja
Värm ugnen till 225 grader varmluft eller 250 g vanlig.
Ugnsrostad potatis: dela potatis i halvor. Lägg i en långpanna, ringla över lite olivolja och strö på lite salt. Tillaga i övre delen av ugnen 25-30 minuter, tills potatisen är klar.
Dragonyoghurt: lägg matyoghurt i en liten skål. Blanda med pressad vitlök, torkad dragon och salt.
Sallad: skala och skär kålrabbi och morötter i tunna stavar. Lägg kålrabbin och morötterna i en skål. Blanda med vitvinsvinäger och flytande honung.
Skär fläskkarré i jämntjocka skivor. Krydda med salt och nymald svartpeppar. Grilla eller stek i lite olivolja i en stekpanna 4-5 minuter per sida, tills köttet är helt genomstekt (innertemperatur 72 grader). Servera nygrillad eller stekt fläskkarré med rostad potatis, dragonyoghurt och rabbidabbsallad.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar