Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

onsdag 31 mars 2021

Potatis- och fetaostbiffar

Ett recept från boken Husmanskost av Kristina Eriksson och Åsa Dahlgren. Helt ärligt så hade jag inte så höga förväntningar på denna rätten, men det var faktiskt väldigt gott! Salladen var verkligen god! Barnen och min sambo åt med stekt bacon och lingonsylt till medan jag höll mig till receptet. 

Hade vitkål kvar hemma sedan ett annat recept så bytte ut rödkålen mot vitkål.



4 portioner

1 kg mjölig potatis

250 g broccoli

150 g avrunnen marinerad fetaost

1 ägg 

2-3 msk ströbröd

3/4 tsk salt

Smör eller rapsolja att steka i 

Citronyoghurt:

3 dl turkisk yoghurt

Finrivet skal från 1/2 citron

Salt och peppar

Rödkål- och mandelsallad:

300 g rödkål

1 morot

1 apelsin

50 g sötmandel

Smör eller rapsolja att steka i 

3 msk olivolja

1 msk rödvinsvinäger 

Salt och peppar

Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten så att den är mjuk. Skär bort 3-4 cm av den nedersta biten av broccolistammen. Dela resten i bitar och tillsätt den till potatisen när det återstår 10 minuter. Det är viktigt att broccolin är mjuk. Häll bort vattnet och mosa potatisen och broccolin med en vanlig gaffel. Låt alltsammans svalna något. Rör ner fetaost, ägg, den lilla mängden ströbröd och salt. Om blandningen är väl lös, tillsätt mer ströbröd. Låt ströbrödet svälla i 10 minuter och forma sedan biffar av smeten. Stek dem på båda sidor i smör eller rapsolja.

Blanda turkisk yoghurt, citronskal, salt och peppar i en skål. 

Strimla rödkålen i små bitar. Lägg rödkålen i en bunke och krama den med handen. Skala moroten och skär den i tunna skivor med hjälp av en potatisskalare. Skär apelsinen i hinnfria klyftor. Hacka sötmandeln grovt och stek den hastigt i smör eller rapsolja. Blanda rödkål, morot, apelsin och sötmandel i en skål. Blanda olivolja, rödvinsvinäger, salt och peppar i en annan skål och häll det över salladen. Servera biffarna med citronyoghurt och rödkål- och mandelsallad.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar