Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

fredag 30 september 2016

Wallenbergare med potatispuré

Ett recept från Per Morbergs bok Morberg lagar husmanskost.
Ett väldigt gott recept! Biffarna blir så härligt saftiga o goda. Rekommenderas!


4 portioner

500 g finmalen kalvfärs
4 äggulor
2-3 dl vispgrädde
1 krm epice riche
Salt och nymalen peppar
1 dl ströbröd
Smör till stekning

Potatispuré:
800 g mjölig potatis (8-10 st)
2 dl mjölk
2 msk smör
Salt och nymalen peppar

Lägg den finmalda färsen i en bunke. Rör ner äggulorna, en i taget. Blanda ner grädden lite i sänder. Smaka av med epice riche, salt och peppar. Låt färsen stå i kylskåp och bli ordentligt kall. Forma färsen till medelstora biffar (ca 1,5 cm tjocka). Vänd dem i ströbröd. Bryn biffarna i smör och låt dem sedan eftersteka på medelvärme, 2-3 minuter på varje sida. Lägg upp dem på varmt fat. Servera med potatispuré, smörslungade ärter och morötter, smält smör och rårörda lingon.

Potatispuré:
Skala potatisen till purén och skär den i bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet och ånga av potatisen. Hetta upp mjölken. Pressa potatisen i en potatispress. Rör ner smöret. Vispa ner mjölken, lite i taget, tills purén får lagom konsistens. Smaka av med salt och peppar.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar