4 portioner
8-12 lammkotletter (ca 1 kg)
Salt och peppar
Smör till stekning
Vitlökssmör:
200 g rumstempererat smör
3 pressade vitlöksklyftor
1/2 dl hackad persilja
Salt och peppar
1 tsk pressad citron
Kulpotatis:
8 stora potatisar (700-800 g)
Smör till stekning
Salt
Tillbehör:
Tomatsallad
Citronklyftor
Salta och peppra lammkotletterna på båda sidor och stek dem i het panna i smör, 2-3 minuter på varje sida. Lägg upp kotletterna med en klick vitlökssmör och servera med kulpotatis, tomatsallad och citronklyftor.
Vitlökssmör:
Rör ihop alla ingredienser och servera direkt.
Kulpotatis:
Skala potatisarna. Ta ut kulor med hjälp av ett kuljärn. Stek dem gyllenbruna i smör och salta.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar