4 portioner
2 gelatinblad
2 äggvitor
1 dl strösocker
2 äggulor
Rivet skal och saft av 1 citron
2 dl vispgrädde
Garnering:
Vispad grädde
Rivet citronskal
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Vispa äggvitorna till fast skum och vispa sedan ner hälften av sockret, lite i taget. Vispa äggulorna och resten och sockret poröst i en annan bunke. Tillsätt hälften av citronskalet. Lyft upp gelatinet ur vattnet och smält det tillsammans med citronsaften i en liten kastrull. Låt svalna och rör ner det i ägguleblandningen. Vispa vitorna och rör till en jämn smet. Fördela smeten i vackra glas eller portionsformar och låt fromagen stå kallt ett par timmar så att den stelnar. Garnera med resten av den rivna citronen och eventuellt en klick vispad grädde.
Dom 2 dl grädden som står längst ner i ingredienslistan, ska man inte använda dom i fromagen eller är det bara till garneringen? :)
SvaraRadera