6 portioner
3 gelatinblad
50 g sötmandel
3 bittermandlar
4 äggulor
1/2 dl strösocker
3 dl vispgrädde
Garnering:
Vispad grädde
Färska bär
Florsocker
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter. Skålla och mal mandeln ( helst i mandelkvarn, men mixer går också bra). Vispa äggulor och socker fluffigt och tillsätt mandeln. Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i två matskedar av äggsmeten. Blanda ner det smälta gelatinet i mandelsmeten. Vispa grädden och blanda försiktigt ner den i smeten. Häll smeten i en vattensköljd form och låt den stelna i 2-3 timmar i kylen. Lossa kanterna med en kniv och stjälp upp puddingen på ett fat. Garnera med vispad grädde, färska bär och florsocker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar