4 portioner
400 g makrillfilé med skinnet kvar
1 dl ströbröd
Salt och peppar
Smör till stekning
Citronklyftor till servering
Stuvad spenat:
1 msk smör
1 msk vetemjöl
1,5 dl mjölk
1 dl grädde
400 g färsk bladspenat
1/2 gul lök
Smör
Salt och nymalen peppar
Lite riven muskotnöt
Panera makrillfiléerna i ströbröd blandat med salt och peppar. Stek dem gyllenbruna i smör i 2-3 minuter på varje sida. Servera med spenatstuvning och en citronklyfta.
Stuvad spenat:
Smält smöret i en kastrull och pudra över mjölet. Vispa tills mjölet löst sig. Tillsätt mjölk och grädde och vispa så att det blir slätt och fint. Låt sjuda på svag värme i 5-10 minuter. Vispa eller rör ofta så att stuvningen inte bränner fast i botten. Grovhacka spenaten. Skala och finhacka löken. Fräs löken mjuk i smör tillsammans med spenaten. Blanda ner stuvningen och smaka av med salt, peppar och riven muskotnöt.
Sååå gott!
SvaraRadera