4 portioner
4 hela rödspättor, a 300-400 g
1 dl vetemjöl
2 dl ströbröd
Salt och vitpeppar
Smör till stekning
Garnityr:
300 g inlagda rödbetor
100-150 g smör till stekning
5 msk kapris
1 dl hackad dill
Skär bort huvudet på rödspättorna och rensa bort inälvorna. Klipp bort fenorna runt om. Skölj fisken och torka bort slemmet. Vänd rödspättorna i en blandning av mjöl, ströbröd, salt och peppar. Hetta upp rejält med smör i en stekpanna och stek rödspättorna i 4-6 minuter på varje sida (först med ovansidan ner) på medelvärme. Ta upp dem och håll dem varma i ugnen på 100 grader i långpanna. Tärna rödbetorna. Torka ur stekpannan och hetta upp smöret. Lägg i rödbetstärningarna och kaprisen och bryn dem några minuter. Tillsätt hackad dill på slutet. Lägg fisken på varma tallrikar och häll över rödbetsblandningen. Servera med kokt potatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar