Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

fredag 23 september 2016

Apelsinris

Ett recept från Per Morbergsbok Morberg lagar husmanskost. Första gången som jag blir besviken på något i boken.. Detta va en riktigt tråkig efterrätt. 



4 portioner

1,5 dl grötris
3 dl vatten
0,5 tsk salt
6-7 dl mjölk
3-4 apelsiner
1 dl vispgrädde
1-2 msk vaniljsocker

Garnering:
Rostade hasselnötter
Hackad mörk choklad

Koka upp ris, vatten och salt i en kastrull. Låt koka på svag värme under lock, ca 10 minuter. Tillsätt mjölken, koka upp och låt koka på mycket svag värme i ca 40 minuter. Rör inte i gröten under tiden. Låt kallna. Skölj apelsinerna och riv skalet fint på en av dem. Skala apelsinerna och filea eventuellt klyftorna. Skär dem i bitar. Vispa grädden med vaniljsockret. Blanda riset med det rivna apelsinskalet, klyftorna och grädden. Garnera eventuellt apelsinriswt med rostade hasselnötter och hackad choklad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar