Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

tisdag 21 juni 2016

Vitlöksstekt kyckling med basilikacréme

Ett recept från ICAs matkasse. Ser ganska så trist ut på bilden, men det var gott! Bra vardagsmat! 


 2
  • 450 g förkokt potatis 
  • 1 msk olivolja 
  • salt och peppar
  • 2 kycklingfiléer 
  • 2 vitlöksklyftor 
  • 1/2 dl svarta oliver 
  • 1/2 ask körsbärstomater (à 250 g)

Basilikacrème

  • 1 kruka basilika 
  • 1 dl crème fraiche 
  • 1/2 påse mangoldskott (à 65 g)
  1. Sätt ugnen på 225˚C.
  2. Blanda potatisen med hälften av olivoljan i en ugnssäker form och krydda med salt och peppar. Rosta mitt i ugnen först 10 minuter.
  3. Bryn kycklingen i resten av olivoljan i en stekpanna tillsammans med krossade vitlöksklyftor. Salta och peppra och lägg kycklingen i potatisformen tillsammans med oliverna och tomaterna. Stek ytterligare ca 10 minuter eller tills kycklingfiléernas innertemperatur är 70˚C.
  4. Basilikacrème: Strimla basilikan och blanda med crème fraichen och smaka av med salt och peppar.
  5. Skiva kycklingen och servera den med de rostade grönsakerna, mangold och basilikacrèmen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar