Ca 4 port.
400 g spaghetti
Salt
Köttfärssås:
500 g köttfärs
100 g rökt sidfläsk
100 g champinjoner
4 vitlöksklyftor
1 morot
2 msk smör till stekning
2 msk olivolja
1 dl tomatpuré
400-500 g passerade tomater
Salt och nymalen svartpeppar
Tillbehör:
Nyriven parmesanost
Finhacka sidfläsket och champinjonerna och skala och finhacka vitlöksklyftorna. Skala och tärna moroten. Bryn köttfärsen i smör i en stekpanna och lyft sedan över den i enstekgryta. Häll olja i stekpannan och bryn sidfläsket, champinjonerna, vitlöken och morotstärningarna. Tillsätt tomatpurén och rör om. Lägg över röran i stekgrytan och häll i de passerade tomaterna. Smaka av med salt och peppar. Låt grytan puttra på svag värme i 30-40 minuter. Koka spaghettin under tiden. Koka inte för länge, den ska vara al dente. Blanda spaghettin med såsen och servera direkt med parmesanost.
Hej! Jag vill gärna ha ditt recept på köttfärssås om det är godare än Mobergs! Letar febrilt här men hittar inget?
SvaraRaderaHej! Förlåt för sent svar, glömt bort att kolla på kommentarer. Här kommer receptet!
Raderahttp://mat365.blogspot.se/2011/01/4-januari-tommys-spaghetti-och.html?m=1
har gjort din köttfärssås länge den godaste smakrikaste alla gillar den. Sträck på dig Per. I julbrådskan hittade jag inte igen receptet där är jag på din sida igen. Gör alltid en sats mina julgäster blir här 10 dar det blir lunch middag Denna gång tänkte jag göra mossaka med din köttfärsås.
SvaraRaderaGod Jul
Det ser väldigt bra ut det där!
SvaraRaderamvh
Den bästa köttfärssåsen gäster som blir bjudna gillar gillar
SvaraRadera