4 port
Maränger:
2 äggvitor
4 msk strösocker
4 msk farinsocker
1 tsk nypressad citronsaft
2 tsk majsstärkelse
Fyllning:
1,5 dl vispgrädde
1 port rabarberkompott
250 g (ca 0,5 liter) jordgubbar
Vispa äggvitorna styva. Vispa ner de bägge sockersorterna, lite åt gången, tills smeten är mycket tjock och glansig. Vispa ner citronsaft och majsstärkelse. Fördela med sked smeten till fyra runda kakor på bakplåtspappersklädd plåt, gör en fördjupning i mitten med skeden. Grädda marängerna mitt i 125 gradig varm ugn i ca 1,5 timme. Låt marängerna svalna och garnera dem precis före servering med rabarberkompott, jordgubbar och löst vispad grädde.
Rabarberkompott:
500 g rabarberstjälkar
1 vaniljstång
1,75 dl strösocker
Skölj rabarberstjälkarna och skär dem i bitar om 3-5 cm. Snitta vaniljstången och skrapa ur fröna. Blanda rabarbern med socker, vaniljfrön och -stång i en ugnsfast form. Täck formen med aluminiumfolie och ställ den i mitten av ugnen i 200 grader, i 20-30 minuter, tills rabarbern är genomkokt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar