Ett recept från ICAs matkasse. Enkelt och gott att göra! Äter annars sällan fläsk förutom bacon, så kul att få testa lite olika recept med kotletter.
Sparris
- 1/2 rödlök
- 1 msk olivolja
- 1/2 msk rödvinsvinäger
- salt och peppar
- 250 g grön sparris
Kotletter
- 2 fjärilskotletter
- 1 tsk olja
- 1 dl vispgrädde
- 1/2 dl vatten
- 1/2 tsk dragon
- 1 msk senap
- Koka potatisen.
- Sparris: Skala och finhacka löken. Blanda den med olivolja och vinäger, krydda med salt och peppar.
- Bryt av nedre delen av stammen på sparrisen. Koka den mjuk i saltat vatten. Låt rinna av och blanda med rödlöksvinägretten.
- Kotletter: Bryn kotletterna i oljan i en stekpanna och krydda med salt och peppar. Tillsätt grädde, vatten, dragon och senap och sjud ca 3 minuter.
- Servera kotletterna i såsen med sparris och potatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar