Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

fredag 17 juni 2016

Per Morbergs tunna pannkakor

Ett recept ur Per Morbergs bok Morberg lagar husmanskost. Väldigt gott! Ett måste efter ärtsoppan! 



2,5 dl vetemjöl
0,5 tsk salt
6 dl mjölk
3 ägg
0,5 dl kolsyrat mineralvatten
2 msk smör till stekning

Blanda mjöl och salt i en bunke. Häll i hälften av mjölken och vispa till en slät smet. Tillsätt resten av mjölken och äggen. Låt gärna smeten stå och svälla i ca 30 minuter. Häll mineralvattnet i smeten strax före stekningen och rör om.  Hetta upp smör i en pannkakslagg eller stekpanna. Häll i ett tunt lager smet och stek pannkakorna gyllenbruna på båda sidorna. Servera gärna med färska bär och vispad grädde. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar