Ca 4 port.
4 dl idealmakaroner (1,5 liter kokta)
1 gul lök eller 1 liten purjolök
250 g rimmat sidfläsk
2 dl grovriven lagrad ost
Äggstanning:
3 ägg
5 dl vispgrädde + mjölk
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
Värm ugnen till 200 grader. Koka makaronerna enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av i durkslag. Skala och finhacka löken. Strimla och bryn fläsk och lök tillsammans under omrörning på hög värme så att det får färg. Sänk värmen och stek i ytterligare några minuter. Blanda alla ingredienser till äggstanningen. Smörj en ugnsform. Varva makaroner, fläsk- och lökblandning och det mesta av den rivna osten i formen. Häll på äggstanningen och strö över resten av osten. Täck med aluminiumfolie. Grädda mitt i ugnen i 30-40 minuter tills puddingen stannat. Ta av folien de sista 10 minuterna. Servera med ketchup.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar