Gjorde halva receptet och gjorde två små tårtor för att det inte skulle bli en massa över.
1 tårta, 6-8 bitar
3 äggvitor
1,5 dl strösocker
1 tsk nypressad citronsaft
125 g hasselnötskärnor, grovt hackade
750 g (ca 1,5 liter jordgubbar)
3 msk florsocker
1,5 dl strösocker
2,5 dl vispgrädde
Garnering:
Florsocker och jordgubbar, färsk mynta eller citronmeliss
Vispa äggvitorna styvt till marängsmet, tillsätt sockret i små omgångar under vispningen, tillsätt citronsaften i slutet. Vänd ner hasselnötskärnorna försiktigt. Fördela smeten på tre bakpappersklädda plåtar, i rundlar eller fyrkanter. Grädda marängbottnarna i 175 grader varm ugn i ca 30 minuter. Vänd upp dem på sockerstrött bakpapper, dra av bakpappret och låt bottnarna svalna på galler. Kör en fjärdedel av jordgubbarna och florsocker i matberedare till puré. Halvera resten av bären och vänd dem i socker. Vispa grädden styv. Lägg samman bottnarna varvade med puré, vispad grädde och halverade bär.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar