Ca 4 port.
1 liter färska nypon
(Eller 1,5-2 dl torkade nyponskal)
1 liter vatten
Ca 1 dl råsocker
1,5 msk potatismjöl
Mandelbiskvier:
1 äggvita
100 g rumsvarm mandelmassa
1/2 dl riven kokos
Vispad grädde
Värm ugnen till 100 grader. Skölj nyponen. Dela dem och torka dem på en plåt i ugnen tills de blir hårda. Pilla ut alla kärnor ur skalen. Mixa nyponen i matberedare eller mixer till mjöl. Lägg mjölet i en kastrull och häll på vatten och socker. Koka upp och låt sjuda några minuter. Ta av kastrullen från värmen. Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten och rör ner det i en tunn stråle i soppan. Ställ tillbaka kastrullen på värmen och koka upp soppan under omrörning. Låt kallna. Servera soppan med mandelbiskvier och lätt vispad grädde.
Mandelbiskvier:
Värm ugnen till 150 grader. Vispa äggvitan till ett fast skum. Smula ner mandelmassan och kokosen och rör ihop till en smidig smet. Spritsa ut centimeterstora rundlar på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i 15 minuter eller tills mandelbiskvierna är gyllengula.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar