Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

måndag 20 juni 2016

Saffranspasta med lax och fänkål

Ett recept från ICAs matkasse, väldigt gott! Enkelt att göra!




 2

Sallad

  • 1/2 fänkål (1/2 fänkål motsvarar ca 100 g)
  • 1 msk citronsaft 
  • 1/2 ask körsbärstomater (à 250 g)
  • 1/2 rödlök 
  • 1/2 påse mangoldskott (à 65 g)

Pasta

  • 2 port pasta fusilli
  • 300 g laxfilé 
  • 1 tsk olja 
  • salt och peppar
  • 1 dl crème fraiche 
  • 1/2 g saffran
    1. Sallad: Hyvla fänkålen så tunt som möjligt och blanda den med citronsaften.
    2. Dela tomaterna. Skala och skär löken i tunna skivor.
    3. Blanda fänkål, tomater, lök och mangoldskott.
    4. Pasta: Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
    5. Skär laxen i två bitar. Stek dem i oljan i en stekpanna ca 3 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
    6. Häll pastan i ett durkslag och låt den rinna av. Koka upp crème fraichen med saffranet i pastakastrullen, krydda med salt och peppar.
    7. Blanda ner pastan i saffranscrèmen och servera med laxen och salladen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar