Ca 4 port.
800 g kokt skalad potatis (ca 8-10 potatisar)
150 g korv
150 g rökt eller kokt skinka
150 g rökt fläsk
2 gula lökar
3-4 msk smör till stekning
Salt och peppar
(3 dl vispgrädde + 1 krm mejram till stuvning)
Tillbehör:
4 ägg
Inlagda rödbetor
Tärna potatisen, köttet och korven. Skala och tärna löken. Stek potatisen gyllenbrun i hälften av smöret i en stor stekpanna. Ta upp den och håll den varm. Stek lök, kött och korv tillsammans i resten av smöret. Vänd ner potatisen och blanda väl. Smaka av med salt och peppar. Vill man gräddstuva pytten lägger man över den i en kastrull, tillsätter grädde, låter alltsammans koka upp och smakar av med salt, peppar och mejram. Servera med stekt ägg eller äggula samt inlagda rödbetor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar