Ett recept från ICAs matkasse. Gott med sallad nu när det är så varmt! Men lite skumt att ha potatis i, det hade jag nog egentligen velat hoppa över.
Räksallad
- 400 g fast potatis
- 2 ägg
- 460 g räkor i lake
- 1 avokado
- 1/2 ask sockerärter (à 150 g)
- 1 tomat
- 20 g dill
- 1/2 silverlök
- 1/2 romansallad
Pepparrotskräm
- 4/5 dl färskost med pepparrot
- 1 msk mjölk
- salt och peppar
- Skala, dela och koka potatisen.
- Lägg äggen i kokande vatten och koka dem 8 minuter. Spola dem sedan kalla. Skala och skär äggen i halvor.
- Häll av räkorna och låt dem rinna av väl i ett durkslag.
- Dela avokadon, ta bort kärnan och gröp ur och skiva avokadoköttet. Strimla sockerärterna fint.
- Skär tomaten i tunna klyftor. Hacka dillen. Skala och skiva löken. Skär salladen i bitar. Blanda allt till en sallad.
- Pepparrotskräm: Blanda färskosten med mjölken. Smaka av med salt och peppar.
- Servera salladen med pepparrotskrämen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar