Ca 4 port.
600 g skivat rimmat sidfläsk
Raggmunk:
800 g fast potatis (8-10 st)
2 dl vetemjöl
1 tsk salt
4 dl mjölk
1 ägg
Smör till stekning
Stek fläsket i en stekpanna och håll det varmt. Spara flottet till stekningen av raggmunkarna. Skala potatisen. Vispa ihop mjöl, salt och lite av mjölken till en jämn smet i en bunke. Vispa ner resten av mjölken samt ägget. Riv potatisen grovt direkt ner i äggsmeten och rör om. Fräs smör och fläskflott i en stekpanna eller plättlagg och klicka i lite smet. Beräkna ca 1/2 dl smet per raggmunk. Bred ut varje raggmunk med en stekspade och stek dem på medelvärme någon minut på varje sida så att de blir gyllenbruna. Servera raggmunkarna med fläsket och rårörda lingon.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar