Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

lördag 1 januari 2022

Rödkålsgravad lax



Ett recept från en Allt om mat tidning. Riktigt läckert med den fina lila kanten som blir på laxen. Men nån smak kan jag inte påstå att rödkålen gav.




1 kg laxfilé - färsk, som varit fryst 3 dygn

0,5 tsk fänkålsfrön - hela

4 msk strösocker

3 msk salt

0,5 tsk svartpeppar - krossad

100 g rödkål

Lägg laxen på en plåt eller ett fat. Stöt fänkålsfröna i en mortel. Blanda fänkål, socker, salt och peppar.
Strö blandningen över laxen och lite under. Finstrimla rödkålen och bred den över laxen. Täck med plastfolie och ställ laxen i kylen ca 2 dygn. Vänd den efter halva tiden. Ta bort rödkålen från laxen och skär laxen i tunna skivor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar