Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

lördag 1 januari 2022

Päron- och svartpepparsill


Ett recept från en Allt om mat tidning. Tyckte det lät spännande med päron i, men den va verkligen tråkig. Päronet gav ju inte direkt någon smak. Väldigt klen.


1 burk löksillsfilé - (540 g)

1 schalottenlök - liten

1 tsk absolut pears

1,5 dl 1-2-3-lag - se recept

0,5 päron - gärna en hård sort

0,5 tsk svartpeppar - grovmald

Garnering:
päronstrimlor


Ta upp sillen ur lagen och låt den rinna av i en sil.
Kärna ur och skär päronet i små, små tärningar. Skala schalottenlöken och skär den i tunna skivor.
Blanda ner päron, lök, peppar och sprit i 1-2-3-lagen. Lägg i sillen. Låt sillen dra i kylskåp 1 dygn. Sillen är hållbar ca 2 veckor i kyl.

Recept: 1-2-3-lag

1. Koka upp 1 dl ättiksprit, 2 dl socker och 3 dl vatten och rör så att sockret löser sig.

2. Låt kallna.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar