Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

tisdag 11 januari 2022

Fiskgryta med ansjovis och tomat

Ett recept från en Allt om mat tidning från 1988. Jag är så himla förtjust i ansjovis så jag brukar hålla utkik efter nya recept med ansjovis i. Denna fiskgrytan var väldigt lätt att göra och god. Perfekt vardagsmat.



4 portioner 

2 stora gula lökar

1 grön paprika 

2 msk smör

1 vitlöksklyfta 

1 burk konserverade tomater

600 g filé av torsk, kolja eller gös

1 krm svartpeppar 

1/2 tsk salt

2 msk hackad persilja 

1 burk skinn och benfri ansjovis (125 g)

Tillbehör:

Kokt ris eller potatis 

Skala löken och skär den i tjocka skivor. Dela paprikan, tag bort kärnhus och kärnor. Strimla. Låt smöret bli varmt i en gryta. Lägg i lök och paprika. Skala och skiva vitlöken och lägg även i den. Låt småputtra några minuter under omrörning. Löken ska inte få färg. Tillsätt burktomater plus spadet i ansjovisburken. Dela fiskfiléerna om de är stora och lägg dem överst i grytan. Fördela ansjovisfiléerna på fisken. Krydda. Lägg på lock och låt småputtra i 7-8 minuter. Garnera med persilja och servera med kokt potatis eller ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar