Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

söndag 16 januari 2022

Kyckling med salvia

Ett recept från en Allt om mat tidning. Lätt att göra och gott! Jag bytte ut kycklingfiléerna mot lårfiléer då jag tycker att det är godare.



4 portioner 

4 kycklingfiléer (ca 600 g)

1 tsk salt

1 krm nymald svartpeppar 

1 msk olivolja

Sås:

2 askar körsbärstomater (a 250 g)

1 msk olivolja 

5-6 kvistar salvia

1 dl vatten

1/2 tsk salt

1 krm nymald svartpeppar 

100 g fetaost 

1 dl gröna eller svarta örtmarinerade oliver + 1 msk marinad som oliverna ligger i

Tillbehör: 

300 g pasta

Halvera kycklingen på längden. Salta, peppra och bryn kycklingfiléerna i olja ca 5 minuter på varje sida. Halvera och fräs tomaterna i olja ca 2 minuter. Lägg i salvian och häll på vattnet. Koka upp och sjud under lock ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar. Ta upp salvian och kasta den. Lägg kycklingen i tomatsåsen och sjud 5-10 minuter tills den är genomkokt. Smula över osten och strö över oliverna. Servera med nykokt pasta. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar