Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

söndag 16 januari 2022

Mustig gryta med fläskytterfilé, chorizo och grönsaker



Ett recept från en Allt om mat tidning. Jag hoppade över chilipulver och cayennepeppar, plus att jag bytte ut chorizon mot stekkorv så att barnen också skulle kunna äta. Väldigt gott blev det i alla fall! 



8–10 portioner 

1 kg fläskytterfilé

600 g chorizo

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

1 purjolök

1 zucchini

350 g champinjoner

2 paprikor - röda

3 msk olivolja

3 msk tomatpuré

2 tsk chilipulver

2 tsk paprikapulver

2 tsk timjan

2 tsk oregano

1 tsk cayennepeppar

9 dl vatten

0,5 dl kalvfond - konc

1 burk oliver - gröna (240 g)

1 dl syltlök

2 dl crème fraiche

1 tsk salt

2 krm svartpeppar - nymald

Garnering:
persilja - hackad

Tillbehör:
ris - bulgur eller matvete

Putsa fläskytterfilén och skär den i skivor. Skiva korven. Skala och finhacka lök och vitlök. Ansa och strimla purjolöken. Halvera och skiva zucchinin. Ansa och skär champinjonerna i fjärdedelar. Kärna ur och skär paprikan i bitar.
Stek kött, korv och grönsaker i olja i omgångar i en stekpanna. Lägg över i en gryta. Tillsätt tomatpuré och kryddor och häll över vatten och fond. Koka upp och låt sedan sjuda under lock ca 30 min. Rör om då och då.
Blanda ner oliver, syltlök och crème fraiche i grytan och krydda med salt och peppar.
Garnera grytan med hackad persilja och servera med ris, ­bulgur eller matvete.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar