Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

torsdag 28 januari 2021

Ris i ugn med fläskkarré, chorizo, paprika och lök


Hade fläskkarré i frysen så letade runt lite på nätet efter något nytt spännande recept att testa och råkade ramla över detta. Så fantastiskt gott! Rekommenderar det verkligen! O så himla smidigt att allt görs ihop, bara att ställa fram och så är middagen serverad. Perfekt! 




800 g fläskkarré, i bit
4 msk olivolja, till stekning
2 röda paprikor, delade och urkärnade
2 tomater, i klyftor
1 gul lök, i klyftor
6 klyfta vitlök
4 råa chorizo
salt
svartpeppar
0,5 msk rökt paprikapulver
3 dl vitt vin
6 dl kycklingbuljong
2 dl rundkornigt ris (arborio eller carnaroli)

Till servering
olivolja
bröd

Sätt ugnen på 150 grader. Bryn köttet runt om på hög värme i olivolja i en stekpanna. Lägg över i en ugnssäker form.
Stek paprika, tomater, lök, vitlök och korv hastigt i samma olja och lägg sedan i formen med köttet. Krydda med salt, peppar och paprikapulver.
Koka ur stekpannan med vinet och häll över i formen tillsammans med buljongen. Täck med aluminiumfolie och tillaga i mitten av ugnen ca 5 timmar. Känn efter att köttet är riktigt tillagat
och lätt faller isär.
Höj temperaturen till 200 grader. Häll riset i formen och blanda runt. Sätt in formen i ugnen igen utan folie och tillaga ca 30 minuter tills riset är klart. Ringla över lite olivolja och smaka av med salt och peppar. Servera med bröd.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar