Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

tisdag 19 januari 2021

Knäckig päronpaj

Ett recept från boken Allt i en gryta av Lisa Lemke. En väldigt god paj! Rekommenderas! 



Ca 4 portioner

4 mjuka päron, gärna Anjou eller annan lite syrlig sort

Skal och pressad saft från 1/2 ekologisk apelsin

Pressad saft från 1/2 citron

150 g smör

2 dl havregryn

2 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

2 krm salt

2 dl strösocker

1/2 dl vispgrädde

1/2 dl ljus sirap

Sätt ugnen på 175 grader. Skala, kärna ut och skiva päronen mycket tunt. Lägg dem i en skål och blanda med apelsinskal och saft från apelsin och citron. Ställ åt sidan så länge. Smält smöret i en ugnssäker stekpanna, cirka 25 cm i diameter, med höga kanter. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop. Vänd ner päronklyftorna och blanda försiktigt. Ställ in stekpannan i mitten av ugnen och grädda i cirka 25 minuter eller tills pajen har fått en fin gyllene färg.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar