Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

måndag 11 januari 2021

Makaronipudding med chilismak

Ett recept från boken Husmanskost av Kristina Eriksson och Åsa Dahlgren. Makaronipudding är barnsligt gott! Men dessvärre är det nog något godare med gul lök än purjolök. Annars var denna toppen!



4 portioner

8 dl standardmjölk

1 msk smör eller rapsolja

4 dl gammaldags makaroner

Salt

1 purjolök

1 pkt bacon

Smör eller rapsolja att steka i

3 ägg

3 dl standardmjölk

Salt och peppar

1/2 tsk chiliflakes

2 dl riven ost

Morots- och tranbärsråkost

1 stor morot

75 g blandade salladsblad

1/2 dl torkade tranbär

1/2 dl solrosfrön

Rapsolja att steka i

Salt

Servering:

Ketchup

Lingonsylt

Koka upp mjölk och smör i en gryta. Tillsätt makaronerna och låt dem koka påmedelvärme tills de är mjuka, det tar ca 10-15 minuter. Salta. Rör på botten så att inte makaronerna bränner vid. Låt makaronerna svalna något. Tvätta purjolöken och skär den i tunna skivor. Dela baconet i bitar. Stek löken i smör i en stekpanna, löken ska bli mjuk och glansig men inte få färg. Lägg den åt sidan. Stek baconbitarna i stekpannan, hälften åt gången. Vispa ihop ägg, mjölk, salt och peppar i en bunke. Varva makaroner, purjolök, bacon och chiliflakes i en smord ugnsfast form. Häll äggstanningen över makaronerna och avsluta med riven ost. Stek makaronipuddingen i mitten av ugnen i 200 grader i cirka 1 timma.

Skala och skär moroten i långsmala strimlor. Blanda morötter, salladsblad och tranbär i en skål. Stek solrosfröna i olja inne stekpanna. Strö dem över salladen. Salta och rör om. Servera makaronipuddingen tillsammans med morots- och tranbärsråkost, ketchup och lingonsylt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar