4 port.
400 g matjessill i grova bitar
600 g fast potatis, gärna färsk
4 ägg, löskokta, skalade och i grova bitar
1 rödlök, finhackad
1 kruka gräslök, finhackad
1 kruka dill, grovhackad
200 g smör, brynt
Picklad blomkål
1/2 dl ättiksprit, 12%
1 dl strösocker
1 1/2 dl vatten
1/2 blomkålshuvud, i små buketter
2 vittoppiga rädisor
40 g löjrom, gärna kalixlöjrom
Koka potatisen och låt den svalna något. Skiva den grovt och lägg i botten av ett fat. Fortsätt bygga på med först matjessill, sen ägg, rödlök, gräslök och dill. Skeda över det varma smöret precis innan servering.
Ta det vidare:
Koka ihop ättika, socker och vatten. Häll det över blomkålen och låt kallna. Skiva rädisorna tunt och lägg i isvatten fram till servering. Låt eventuellt löjrommen rinna av i ett kaffefilter, men har du valt kalixlöjrom behövs inte det. Lägg på blomkål, rädisor och löjrom på varje tallrik.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar