4 portioner
8 skivor Kalvfilé, a 80 g
Salt och peppar
Smör till stekning
Choronsås
1 charlottenlök
1/2 dl rödvinsvinäger
7-8 vitpepparkorn
3-4 persiljestjälkar
300 g smör
3 äggulor
2 msk tomatpuré
2 msk hackad persilja
1 kvist dragon eller dragon i vinäger (finns på burk)
Salt och peppar
Garnering
4 hummerklor
8 vita kokta sparrisar
Färsk kryddkvist
Skala och hacka scharlottenlöken till choronsåsen. Koka ihop vinäger, peppar, scharlottenlök och persiljestjälkar tills hälften återstår. Sila av. Smält smöret på svag värme i en kastrull. Dra åt sidan. Sjud ihop reduktionen med äggulorna i ett vattenbad. Vispa hela tiden tills äggblandningen blir luftig och fingervarm. Droppa ner det skirade fingervarma smöret, dock ej den vita bottensatsen, i en tunn stråle under kraftig vispning. Tillsätt tomatpuré, hackad persilja, hackad dragon oh smaka av med salt och peppar. Salta och peppra köttet. Stek skivorna på båda sidor i smör på medelvärme, ca 2 minuter på varje sida. De ska vara lätt rosa inuti. Ringla ut såsen i form av bokstaven O på tallriken. Placera två köttbitar i mitten och lägg två kokta sparrisar som en romersk tvåa. Garnera med en hummerklo och en kvist kryddgrönt. Servera med stekt potatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar