4 portioner
500 g blandfärs
3/4 dl ströbröd
1/2 dl vatten
1/2 dl standardmjölk
1 1/2 tsk salt
1/2 dl krossad is
1/2 gul lök, finhackad och fräst i smör
1 ägg
Nymald vitpeppar
Smör till stekning
Lök och sky
6 gula lökar, halverade och finskivade
2 dl kalvbuljong
80 g smör
Steksky från pannbiffarna
Strösocker
Salt och nymald vitpeppar
Ställ bunke och redskap till färsen i frysen en bra stund före tillagning. Häll ströbrödet i annan bunke med vatten och mjölk för att svälla. Blanda färsen i den frysta bunken med salt och is tills färsen går ihop ordentligt. Tillsätt lök, ägg och ströbrödsblandning. Krydda med peppar och fortsätt blanda tills färsen går ihop ordentligt igen. Gör ett stekprov för att eventuellt justera med salt, peppar eller mer vätska. Forma fina pannbiffar och stek dem knapriga i smör tills de är precis genomstekta, cirka 5 minuter på varje sida. Ta upp pannbiffarna, men skölj inte ut pannan! Stekskyn sparas till lök och sky.
Koka ur pannan med stekskyn med buljongen. Smaka av med salt och peppar och sila ner buljongen i en kastrull. Fräs lök och smör i pannan cirka 10 minuter utan att löken får för mycket färg. Slå stekskyn över löken och koka ihop några minuter före servering. Lägg pannbiffarna i en form och tack med lök och sky. Servera med skrubbad kokt potatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar