4 portioner
400 g fett och senfritt kalvkött, malt tre gånger på den finaste malskivan
2 tsk salt
3 äggulor
3 dl vispgrädde
100 g smör till stekning
Ströbröd
Nymald svartpeppar
Ärtor
200 g gröna ärtor
20 g smör
1/2 gul lök, finhackad
Salt
Till servering
100 g brynt smör
Potatismos
Rårörda lingon
Se till att bunke och redskap som färsen ska blandas med är riktigt kalla. Färs, äggula och grädde ska också vara kalla. Blanda färs och salt. Tillsätt äggulor och grädde och blanda. Peppra och forma fina små wallenbergare, cirka 75 g styck. Vänd dem i ströbröd och stek i rikligt med smör, om nödvändigt baka klart i ugn. Servera med potatismos, rårörda lingon, ärtor och brynt smör.
Koka upp vatten, smör, salt och lök i en kastrull. Lägg ner ärtorna och sjud några minuter. Häll av vattnet och servera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar