4 port.
400 g varmrökt stekfläsk
8 ägg
2 dl vetemjöl
4 dl standardmjölk
2 msk strösocker
1 tsk salt
Smör
Nymald vitpeppar
Stek fläsket i en panna med lite smör, spara fläskfettet. Vispa ihop ägg, mjölk, socker, salt och peppar. Hetta upp en panna och häll i fläskfett och smör, cirka 1/2 cm djupt. Häll smet i pannan, cirka 1 1/2 cm djupt. Vänd och stick i smeten hela tiden med en stekspade, samtidigt som kakan stannar. Stjälp upp kakan på en tallrik när den har stannat helt. Tillsätt lite mer smör i pannan, lägg tillbaka kakan med den sida nedåt som inte är stekt och stek den gyllenbrun. Servera direkt ur pannan med ett lass stekt fläsk ovanpå och rårörda lingon vid sidan om.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar