4 portioner
400 g högrev, i grova tärningar
2 gula lökar, grovskurna
2 morötter, skalade och grovskurna
1 msk strösocker
1/2 msk rödvinsvinäger
1 dl rödvin
5 dl kalvbuljong
10 hela kryddpepparkorn
2 hela kryddpepparkorn
1 lagerblad
Maizenamjöl och vatten
Smör till stekning
Salt
Fräs lök och morot i smör i en kastrull. Tillsätt sockret och låt det karamellisera. Häll i vinägern och låt den koka in helt i lök- och morotsfräset. Fortsätt med vin och buljong. Låt koka några minuter medan du bryner köttbitarna hårt i smör i en stekpanna i omgångar. I med köttet i såsen, koka upp och tillsätt pepparkorn och lagerblad. Koka under lock på svag värme tills köttet är mört, cirka 2 timmar. Ta upp kött och grönsaker. Smaka av såsen med salt och red med maizena till önskad tjocklek. Lägg tillbaka kött och grönsaker i såsen. Servera med kokt potatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar