(Råkade börja skala potatisen för jag läste receptet för slarvigt, så får se till att bara skrubba den nästa gång!)
4 portioner
500 g oxinnanlår
4 äggulor
80 g inlagda rödbetor, fintärnade
30 g kapris, grovhackad
1/2 bananscharlottenlök, finhackad
1 1/2 msk dijonsenap
Smör till stekning
Salt och nymald svartpeppar
Rostad potatis och ägg
800 g fasta småpotatisar, skrubbade
40 g brynt smör
1/2 kruka timjan, plockade blad
1 citron, rivet skal
4 ägg
Salt och nymald svartpeppar
Sardellsmör
80 g smör
1 sardellfilé, finhackad
1 msk dijonsenap
1/4 vitlöksklyfta, riven
Salt och nymald svartpeppar
Mal köttet och blanda det hastigt med salt, peppar, äggulor, rödbetor, kapris, lök och senap. Forma biffar och stek i smör några minuter på varje sida. De får gärna vara lite råa i mitten.
Koka potatisen tills den är lite överkokt. Häll av vattnet och lägg potatisen på en plåt. Tryck till varje potatis med händerna så de krossas lätt. Skeda över brynt smör, timjan, citronskal, salt och peppar. Vänd runt med händerna, skjutsa in i ugnen och baka i 250 grader tills potatisen fått fin färg och fint krisp. Stek äggen försiktigt i smör och lägg ett ägg på varje nystekt biff.
Sardellsmör:
Vispa ihop rumsvarmt smör, sardell, senap, vitlök, salt och peppar. Vispa tills smöret går ihop. Lägg smöret i en skål och låt det vara rumstempererat vid servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar