4 portioner
800 g nässlor, rensade, förvällda och urvridna
2 scharlottenlökar, grovhackade
1/2 vitlöksklyfta
1/2 fänkålshuvud, grovt skuren
1 citron, rivet skal och saft
1 stjärnanis
4 dl kycklingbuljong
1 1/2 dl vispgrädde
1/2 dl standardmjölk
200 g spenat, färsk eller fryst
Salt
Pocherade ägg
1 liter vatten
2 msk vitvinsvinäger
4 ägg
Fräs lök, vitlök, fänkål, citronskal och stjärnanis i en kastrull. Häll i buljongen och reducera till hälften samtidigt som lök och fänkål kokar klart. Häll i grädde och mjölk och koka ytterligare 10 minuter så soppan går ihop. Mixa soppan och smaka av med salt och citronsaft. Sila soppan om du vill och håll den varm fram till servering.
Koka upp vatten och vinäger i en kastrull, sänk värmen. Knäck äggen i koppar och stjälp försiktigt ner dem i det sjudande vattnet. Pochera äggen 5 minuter. Ta försiktigt upp dem och lägg ett ägg i varje tallrik.
Koka upp soppan igen och mixa den med nässlor och spenat. Smaka av med salt och häll soppan över äggen i tallrikarna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar