Det är så himla gott med hemmagjord glass! Varje gång jag äter det så tänker jag "det här borde jag göra oftare"!
4 portioner
2 1/2 dl vispgrädde
2 1/2 dl mjölk
1 vaniljstång
5 äggulor
1 dl strösocker
Chokladsås:
2 dl vispgrädde
1/2 dl strösocker
1 dl kakaopulver
2-3 msk ljus sirap
Några saltflingor
Koka upp grädde, mjölk och vaniljstången, som delats på längden, i en kastrull. Vispa samman äggulor och socker i en bunke och sjud dem i ett vattenbad. Tillsätt gräddmjölken under vispning. Låt svalna i kallt vattenbad. Ställ i kylen så att smeten blir riktigt kall. Ta upp vaniljstången ur smeten. Skrapa ur fröna och blanda ner dem i smeten. Frys smeten i en glassmaskin.
Utan glassmaskin: Häll smeten i en bunke och ställ den i frysen. Rör om ordentligt i glassen var tjugonde minut. Servera glassen med chokladsåsen.
Chokladsås:
Koka alla ingredienserna under omrörning i ca 5 minuter, eller till simmig konsistens.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar