Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

tisdag 11 oktober 2016

Toast Skagen

Ett recept från Per Morbergs bok Morberg lagar husmanskost. Så himla gott! En favorit utan tvekan! 



4 portioner

500 g färska eller frysta räkor
1 dl majonnäs
1 dl gräddfil
1 tsk konjak
Salt och nymalen vitpeppar
4 skivor vitt bröd
Smör till stekning
2 msk hackad dill + några kvistar till garnering
50 g löjrom
4 citronklyftor

Skala räkorna och låt dem eventuellt torka på hushållspapper. Blanda dem med majonnäsen och gräddfilen i en skål. Tillsätt konjaken och smaka av med salt och peppar. Ställ kallt. Rosta eller stek brödskivorna i smör. Blanda ner den hackade dillen i räkröran strax före serveringen så att den håller sin spänst. Lägg röran på brödskivorna och toppa med en klick löjrom. Garnera med en citronklyfta och en dillkvist.

1 kommentar: