Va riktigt kul att stoppa egen korv! Och god blev den! Tänker se till att göra egen korv till årets julbord!
Korv 1:
- 750 g blandfärs
- 1,5 dl köttbuljong
- 1 msk salt
- 1 tsk vitpeppar
- 1 tsk mejram
- 1 tsk krossad kummin
- 1 röd eller gul lök
- Ca 100-150 g späck
- 2 - 3 m svinfjälster
Korv 2:
- 750 g blandfärs
- 1,5 dl köttbuljong
- 1 msk salt
- 1 tsk svartpeppar
- 2 st pressade vitlöksklyftor
- Ca 100-150 g hackad flatrökt skinka
- 1 röd eller gul lök
- Ca 100-150 g späck
- 2 - 3 m svinfjälster
Gör så här:
Köttet, löken och späcket mals genom grov hålskiva. Blandas med vätska och kryddor och arbetas till en jämn smet. Stoppas i svinfjälster och knyts av till 2 - 3 dm långa korvar som kan stekas direkt. De vinner dock på att vila något dygn. Serveras stekt till stuvningar och puréer.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar