4 portioner
600 g laxfilé av mittbit utan skinn
Lag:
1/2 gul lök eller purjolök
1 morot
1 liter vatten
1 1/2 msk ättiksprit (12%)
5 vitpepparkorn
1 lagerblad
1 msk salt
Tillbehör:
2 hårdkokta ägg
Skarpsås:
1 dl majonnäs
1 dl gräddfil
2 msk skånsk senap
2 msk vitvinsvinäger
2 msk hackad dill
2 msk hackad gräslök
Salt och nymalen vitpeppar
Skär laxen i portionsbitar. Skala och hacka löken och moroten. Blanda alla ingredienser till lagen och låt koka upp. Lägg i fiskbitarna och låt koka upp igen. Dra kastrullen från värmen och låt fisken kallna i lagen. Servera laxen med kokt potatis, skarpsås och ägghalvor.
Skarpsås:
Blanda alla ingredienser. Smaka av med salt och peppar och ställ såsen kallt till dess att den ska serveras.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar