Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

måndag 17 oktober 2016

Sjömansbiff

Ett recept från Per Morbergs bok Morberg lagar husmanskost. Helt okej vardagsmat, köttet blir väldigt mört och gott!


4 portioner

500 g innanlår, fransyska eller utskuren biff av nöt (6-8 skivor)
8-10 potatisar (800g)
2-4 gula lökar
2 msk smör
Salt och vitpeppar
1 flaska öl (helst ljus lager), 33 cl
2 dl köttbuljong
2 lagerblad
Hackad persilja till garnering 

Putsa köttskivorna och bulta dem lätt med handen. Skala potatisen och löken. Skär potatisen i tjocka skivor och löken i tunna skivor. Bryn löken i lite av smöret i en stekpanna. Ta upp den och bryn sedan köttskivorna på båda sidor. Krydda med salt och peppar. Ta upp köttet. Häll öl och buljong i stekpannan. Koka upp och vispa ur pannan, sila skyn. Varva kött, potatis och lök i en stekgryta. Underst och överst ska det vara potatis. Häll på vätskan, tillsätt lagerbladen och lägg på lock. Låt koka på svag värme på spisen i 40-60 minuter tills köttet är riktigt mört. Garnera med persilja och servera med saltgurka. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar