4 portioner
4-6 päron (gärna lite hårda)
1 bit färsk ingefära (ca 2 cm)
1 liten citron
1 liten bit kanelstång
Sockerlag:
1/2 vaniljstång
5 dl vatten
2 dl strösocker
Dela vaniljstången på längden. Lägg den med vatten och socker i en kastrull. Koka upp och låt lagen koka kraftigt i cirka 5 minuter. Skala päronen men låt skaftet och blomfästet sitta kvar. Skala och riv ingefäran. Skölj citronen noga och skär den i skivor. Ställ päronen trångt i en lagom stor kastrull och häll över sockerlagen. Lägg i ingefära, citronskivor och kanelbiten. Låt koka upp och sjuda under lock på låg värme i cirka 25 minuter eller tills päronen är mjuka. Känn efter med en sticka om de är klara, de ska bli mjuka men inte koka sönder. Låt dem kallna i lagen. Servera päronen med vispad grädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar