Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

måndag 24 oktober 2016

Fiskpudding

Ett recept från Per Morbergs bok
Morberg lagar husmanskost. Nu blev det många fiskrecept flera dagar i rad, men det är ju gott med fisk. Detta receptet var faktiskt mycket godare än vad jag trodde att det skulle vara! Räkorna är pricken över i:et!


4 portioner

5 dl kokt torskfilé (400 g)
3/4 dl rundkornigt ris
1 1/2 dl vatten + salt
1 msk smör
4 dl mjölk
2 ägg
1/2 dl hackad dill efter smak
Salt och nymalen vitpeppar
Smör

Tillbehör:
150 g skalade räkor
Kokta sockerärter
Skirat smör

Värm ugnen till 225 grader. Koka riset i en kastrull med vatten, smör och salt. Låt koka i 10 minuter på svag värme under lock. Tillsätt mjölken och låt sjuda i ytterligare 30-40 minuter under lock tills riset känns mjukt. Låt svalna. Blanda ner äggen och den kokta fisken i bitar. Tillsätt dillen. Smaka av med salt och peppar. Häll smeten i en smord ugnssäker form. Klicka på smör. Grädda puddingen i nedre delen av ugnen i ca 30 minuter tills den har stannat. Servera med räkor, kokta sockerärter eller gröna ärter och skirat smör. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar