4 portioner
700 g benfri högrev
1-2 märgben (200-300g)
1 gul lök
1 morot
1 bit rotselleri (50 g)
Vatten
1 msk salt
1 kvist timjan
2 lagerblad
15 vitpepparkorn
Garnityr:
1 morot
1 palsternacka
1 bit rotselleri (50g)
150 g kålrot
2 dl gröna ärter
Salt och nymalen peppar
Hackad persilja
Skala och skär lök och rotsaker i bitar. Lägg kött, ben och grönsaker i en stor kastrull. Häll i vatten så att det täcker köttet. Koka upp och skumma. Tillsätt kryddorna och låt sjuda under lock i cirka 1 timme. Ta upp köttet, låt svalna och skär det i tärningar. Sila buljongen. Spara märgbenen. Skala och tärna rotsakerna till garnityret. Koka upp buljong och märgben, lägg i rotsakstärningarna och låt koka i 5 minuter. Lägg i köttet och ärterna. Koka upp och smaka av med salt och peppar. Garnera med persilja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar