Snälla ge mig recept som du rekommenderar så att jag kan fortsätta

tisdag 11 oktober 2016

Janssons frestelse

Ett recept från Per Morbergs bok Morberg lagar husmanskost. Så himla gott! En riktig klassiker!



4-6 portioner

1 kg mjölig potatis (10-12 st)
2 gula lökar
2 askar ansjovisfilé (250 g)
Ansjovisspad från en av burkarna
3 dl vispgrädde
1 dl mjölk
2 msk ströbröd
Smör

Värm ugnen till 225 grader. Skala och skär potatisen i fina strimlor. Skala och skiva löken tunt. Fräs löken mjuk i smör utan att den tar färg. Varva potatis, lök och ansjovis i en smord ugnsform. Avsluta med potatis. Häll på ansjovisspadet från en av burkarna och grädden blandad med mjölken. Stö över ströbröd och lägg på några klickar smör. Grädda Janssons frestelsen mitt i ugnen i 50-60 minuter.

1 kommentar: